Infrastruktúra

A községben az infrastrukturális fejlettség jó. Kiépített a villany, telefon, vezetékes ivóvíz- és gázhálózat. A kommunális hulladékkezelés központosítottan megoldott. Az utak portalanítottak, gondozottak. Az iskola épületében TELEHÁZ működik, ahol a településen lakók, a településre érkezők internetezhetnek, illetve elektronikus levelezéseiket bonyolíthatják, és egyéb számítástechnikai, és irodatechnikai szolgáltatásokat vehetnek igénybe. (levelek, beadványok megírása, nyomtatás, fénymásolás stb)
A településen élők rendszeres tájékoztatását helyi kábel tv hálózat is segíti. Legfontosabb tervek között szerepel a szennyvízhálózat kiépítése.

Borsodszentgyörgy településfejlesztése – Ravatalozó felújítás és útépítés tárgyú, ÉMOP-3.1.3-2008-0351, kódszámú pályázat” záró rendezvénye 2009.november 20-án 14 órától volt.A HEGYALJA és a TÁNCSICS utak aszfaltozása és az árkok megépítése elkészült. Ugyancsak megújult a RAVATALOZÓ épülete is.


Új játszóteret építtetett az önkormányzat

Új játszóteret építtetett a borsodszentgyörgyi önkormányzat. Ezt az összeget a “Szakmai és informatikai feladatok fejlesztésének támogatására” nyertük, abból a keretből, amelyet a 3000 lélekszámú települések kaphattak. Az óvodások legnagyobb örömére 2009. március 3-án adták át Borsodszentgyörgy első, szabványos játszóterét. Az új létesítmény 1.267.600.- forintba került.
A gyerekek most már birtokba vehetik az új játékokat: babaház, mérleghinta, homokozó, vár csúszdával, mászógúla.