Idősek Klubja

Idősek Klubja

Cím: 3623 Borsodszentgyörgy, Szentgyörgy u. 114.
Vezető: Zsarnai Istvánné
Telefon: 48/445-521 /116

1998-tól működik falunkban az Idősek Klubja. Fenntartója az Önkormányzat. Az intézmény a falu központjában, jól megközelíthetően helyezkedik el. A klub nappali szociális ellátást nyújtó intézmény. Hétköznap reggel fél nyolctól délután fél négyig állunk a szolgáltatásainkat igénybe vevők rendelkezésére. A felvehető létszámunk 16 fő. Jelenlegi kihasználtságunk 80 %-os. A napi egyszeri étkezésen túl – melyet a Központi Konyháról biztosítunk – mentális segítséget nyújtunk.

Biztosítjuk számukra a heti orvosi ellenőrzést és gondoskodunk gyógyszereik beszerzéséről. Időseink nagyon szeretik a közös foglalkozásokat, mint például a közös torna, közös éneklés stb.
Egymás névnapi és születésnapi köszöntése külön ünnepet jelent a számukra.

Az intézmény dolgozói lehetőségeikhez mérten mindent megtesznek annak érdekében, hogy a bennük bízó idős embereknek a napjai felhőtlenül és szeretetben teljenek.


2010. augusztus 19-én 14.00 órakor került sor a felújított Idősek Klubjának műszaki átadására. A Klubot Réz Gábor, a felújítást végző Kupron Kft. képviselője adta át hivatalosan az Önkormányzatnak. Miután közösen bejárták a munkaterületet, Becza Sándor, a klub újjáépítésének tervezője és Mikola András műszaki ellenőr megállapították, hogy a munkálatok a terv szerint, a hivatalos módosítás elvégzésével valósultak meg. Az épület nagyon jó minőségben készült el, ezáltal az átadás-átvételi eljárás sikeresen zajlott le.