Köszöntő

Kedves Látogatónk!

Nagy szeretettel és tisztelettel köszöntöm Önt, akár virtuálisan, akár a valóságban lépett Borsodszentgyörgyre!

Az itt élő emberek mindig nagy gondossággal, barátsággal fogadták a vendégeket. Ezt Ön még jobban megtapasztalja, ha nem csak a honlapunkat látogatja, hanem felkeresi a Bükk hegység lábánál elterülő, festői szépségű, olykor érintetlen természeti ritkaságokkal büszkélkedő, rendezett, nyugodt, csendes, de mégis “élő” falunkat, melyet még átmenő forgalom sem zavar.

Ha megérkezik, szálljon ki autójából és tegyen egy sétát! Nézze meg a római katolikus templomunkat, a Jézus Szíve kápolnát, az Általános Iskolát és Óvodát! Tekintse meg a tájházat, mely magángyűjtemény eredményeként jött létre és a falusi-paraszti kultúrából ad ízelítőt! Ha végigsétál Borsodszentgyörgy utcáin, láthatja, hogy a szépen rendezett házak, porták a környezetükre igényes emberek szorgalmát tükrözik, és ha megszólítjuk egymást, tapasztalni fogja vendégszeretetünket is.

Borsodszentgyörgy lakóit évszázados hagyományok és ösztönös természetszeretet köti ehhez a földhöz. Soha nem zsigerelték ki a termőföldet, nem mérgezték a talajt, nem szennyezték a levegőt és a vizeket. Kristálytiszta források, madárfüttytől hangos erdők, oxigéndús levegő várja a kirándulni vágyókat. A barangolás során megtalálja a sportpályát, mely a sportolni vágyók szórakozásához biztosít kiváló helyszínt. A sportpályánál a legtöbb ember – de a természetjárók mindenképpen – vágyat éreznek aPalina-völgy meghódítására. Az erdők által övezett völgy a legszebb túrázó útvonalak egyike. Magába szívja a tiszta levegőt, emellett gyönyörködhet a növény- és állatritkaságokban, tapasztalt vadászokkal megfigyelheti az erdő és mező vadjait természetes élőhelyükön.

Ha érdeklődését felkeltettem, kérem, nézze át honlapunkat, ismerkedjen a falu múltjával és jelenével, és látogasson el Borsodszentgyörgyre, hogy kíváncsiságát kielégítse!

Mi pedig mindent megteszünk annak érdekében, hogy újabb barátot szerezzünk az Ön személyében is. Érezze jól magát, és távozáskor vigyen szép élményeket útravalóul!

Viszontlátásra!

Németh Gyula
polgármester

Németh Gyula - Polgármester